27 juni 2020
14:00

Järpens IF

Referat: Kramfors-Alliansen - Järpens IF

Ett soligt och varmt Kramfors IP bjöd upp till match under lördagen. Järpen kom dit som nykomlingar i division 3, medans Kramfors tog klivet ner till divisionen inför säsongen. Kramfors stod som favoriter i matchen, och favoriter i serien (enl. odds). Järpen kom dit med inställningen att 3 poäng skulle hem till Västjämtland medans Kramfors mycket troligt var sugna på seger efter ett X mot Frösön i tidigare match. Matchen började i Järpens favör där de första 15-20 minuterna var exakt enligt matchplan. Det var lite ställningskrig då inget av lagen mött varandra tidigare. I matchminut 38 gör Järpen första målet via kaptenen, Sebastian Rolandsson. Målet skakar Kramfors och lyfter Järpen, som före matchen kommit överens om att vinna med 2-0. Det andra målet för Järpen kom också, en minut in i den andra halvan genom Petter Magnusson. Matchen fortsätter styras av Järpen en stund till efter detta då Järpen har bud på fler mål med bland annat två ribbträffar. Kramfors tar sporadiskt över mer och mer av bollinnehavet men Järpens presspel och försvar gör så att inga farliga målchanser skapas. Matchen slutar 2-0 och Järpen åker hem med tre rättvisa poäng inför uppehållet. ??????

Kommentar från Petter: Wow, vilket lag! Vi går ut till match precis som vi pratade om, med ett respektlöst spel. Vårt mindset var att chocka Kramfors med hög press och med intensivt spel. Vi skapar momentum i matchen i och med detta, vi var inte där för att backa hem och gå för en poäng. Vi visade en otrolig moral och vilja att vinna, det är roligt att åka buss när man har vunnit. Vi går nu på ledighet några veckor, slipar formen och återkommer till seriespelet ännu skickligare och ännu bättre tränade. Tack för alla grattishälsningar laget har fått, det är så roligt att så många väljer att följa oss och det arbete vi gör tillsammans i Järpen. Väl mött!